MENU
X

Vestfrost Vinskabe - Vestfrost Winepartner+

Kom ned i butikken og se vores udvalg af vinskabe
Pris 0,-
Beskrivelse
Detaljer

        Winepartner+

Vestfrost WinePartner+

ilskøb hvidevarer er udvalgt Vestfrost Winepartner+, hos os har du adgng til alle Vestfrost vinskabe, samt flaskekølere. 

Kom ind i butikken og se udvalgt modeller, eller læse mere i kataloget.

Se kataloget.

VIN-ENTUSIASTER VÆLGER VESTFROST

Vestfrost startede produktionen af vinskabe i Danmark for mere end 25 år siden. Dengang var kunderne restauranter, vinhandlere og samlere, der ønskede optimal opbevaring, modning og/eller serveringstemperatur for deres mest værdsatte vine.

Vestfrost DualZone

DUALZONE

To temperaturzoner kaldes også Dualzone og betyder, at vinskabet er opdelt i to afdelinger adskilt via en rumdeler. To zoner findes overvejende i mindre skabe. Skabene kan bruges som kombineret opbevarings- og serveringsskabe.

Vestfrost Multizone

MULTIZONE

Vinskabe med multizone har to temperaturzoner. Zonerne er ikke opdelt, og derfor vil de to temperaturindstillinger blandes på midten af skabet og give en ekstra tredje zone. Multizone-skabe kan rumme vine med forskellige klimabehov og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen af skabet.

Vestfrost Opbevaring

Ikke alle vinskabe er rigtige vinskabe..

 

 

Først og fremmest skal du sikre dig, at du går efter et rigtigt vinskab. Skabe, der betegnes som ”Vinkølere” og ”Vinkøleskabe” kan som oftest ikke holde en konstant temperatur eller styre klimaet i skabet. En konstant temperatur og en passende luftfugtighed bør være et minimumskrav, du stiller til dit kommende vinskab uanset hvilket mærke, du vælger at købe.

 

Flere typer af køling (men kun én, der dur)

Du vil typiske støde på disse to former for køling:

  • Kompressorkøling
  • Thermo-elektrisk køling (Peltier)

En kompressor kan holde en konstant temperatur i vinskabet – hvilket er den absolut vigtigste grund til at vælge denne type køling. Kompressoren er ligeledes vibrationsdæmpet for at forhindre hvirvlende bundfald i din vin. Til gengæld koster den mere at producere og installere end det thermo-elektriske system.

Det thermoelektriske system har en længere responstid ved svingninger i temperaturen, og skabene er derfor særligt påvirkede af skiftende temperaturer. Når du åbner vinskabet, eller når temperaturen i lokalet stiger, vil dine vine blive opbevaret ved for høj varme i længere tid, end hvis skabet havde været kompressorstyret. Thermo-elektrisk køling anvendes typisk på prisvenlige produkter. Den største fordel ved vinkølerne med thermo-elektrisk køling er, at de er billige – og billigere end kompressorkølede vinskabe.

Alle Vestfrosts vinskabe anvender vibrationsdæmpede kompressorer til køling.

 
Størrelsen og temperatur-zoner

Størrelsen afhænger af det antal flasker, du skal have opbevaret, og om du overvejende har en enkelt type af vin eller flere typer af vin, som både skal modnes og være klar til servering. Undersøg gerne:

  • Hvor mange flasker vil jeg have plads til?
  • Forventer jeg at udvide min samling?
  • Hvor mange af flaskerne skal opbevares ved samme temperatur?
  • Skal vinskabet bruges til modning eller serviceringsklar vin eller måske begge dele?

Flaskekapaciteten i vinskabet står på energimærket. Husk, at der er tale om Bordeaux-flasker. Du kan se flaske-størrelsen herunder.

 

 

Vinskabe fås fra få flasker og op til 300 flasker +. De største vinskabe er typisk til lagring af en type vin over længere tid, og de egner sig ikke til serveringsskabe. Har man behov for opbevaring af mere 300 flasker, anbefaler vi, at man vælger to skabe i stedet for at få meget fleksibilitet for pengene.

Størrelsen afhænger også af, hvad du har plads til i din bolig. Find gerne et sted med så lidt sollys som muligt – også selvom vinskabets dør har UV-filter.

Du kan både få vinskabe til integration, ind/underbyg eller fritstående. Du kan se Vestfrosts udvalg her.

Temperaturzoner

En enkelt temperaturzone anvendes, når du har en type af vin, der har behov for det samme klima (+/- 2 til 3 ˚C). Varme stiger til vejrs, og derfor kan det lade sig gøre at indstille bunden af skabet til 10-11˚C og forvente, at der i toppen af skabet bliver 12-13˚C. Anvend gerne et hyldetermometer for at overvåge temperaturen.

To temperaturzoner kaldes også Dualzone og betyder, at vinskabet er opdelt i to afdelinger adskilt via en rumdeler. To zoner findes overvejende i mindre skabe. Skabene kan bruges som kombineret opbevarings- og serveringsskabe.

Vinskabe med multizone har to temperaturzoner. Zonerne er ikke opdelt, og derfor vil de to temperaturindstillinger blandes på midten af skabet og give en ekstra tredje zone. Multizone-skabe kan rumme vine med forskellige klimabehov og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen af skabet.